IEX

Italiaanse verkiezingen omslagpunt voor Eurozone?

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
De beurzen worden gewoon omlaag gepraat en geschreven , alles is negatief , iemand zal hier wel zijn voordeel uit halen
theo1
0
Je zal maar een Italiaanse kiezer zijn. Je kan kiezen tussen brandhout, wrakhout en sloophout. De kwaliteit van Italiaanse politici is zowat het laagst van heel Europa en daar is heel wat voor nodig.
Rubicon
1
Eerlijk gezegd denk ik dat een het SPD-leden besluit (t.a.v. deelname aan de coalitie) de financiële markten meer in beweging zal zetten dan welke Italiaanse verkiezingsuitslag ook.
Willem29m
0
Wanneer is er ooit sprake geweest van een zonnige periode in de Eurozone? Misschien hooguit tussen 2003 en 2007. Sinds de crisis van 2008 is het gemiddeld genomen niet best in de Eurozone. Dat het nu tijdelijk iets beter gaat dankzij extreem monetair beleid, neemt niet weg dat het fundament onderliggend door en door verrot is. De EU heeft geen enkele toegevoegde waarde tov de EEG en de Euro werkt aantoonbaar voor geen ene meter. Voor Noord Europa is de huidige Euro te goedkoop, voor Zuid Europa te duur. Verschillen zullen er altijd blijven en het zal nooit optimaal zijn voor geen enkel land aangezien we uiteindelijk allemaal verschillende economieën zijn met totaal verschillende kosten per eenheid product. Zuid Europa klimt nu heel langzaam uit het dal, dankzij het extreem monetair beleid, maar als dat zometeen voorbij is, en de markten weer normaal hun werk gaan doen, dan staan de rentes van die landen binnen no-time weer op hoge niveaus. Kwestie van tijd imo voordat we weer een Eurocrisis II krijgen.
taurus86
0
Pas wanneer de EU, 'wonen tegen relatief aanvaardbare kosten' als eerste prioriteit gaat stellen, geloof ik in een toekomst voor Europa.
Al 40 jaar kan geen enkele burger uit zijn looninkomen een huis bij elkaar sparen. En inmiddels zijn voor hem/haar de achterlichten van de 'huizentrein'weer volledig uit het zicht verdwenen.
En dat vinden 600+ Europarlementariërs Normaal.
I rest my case.
Maan Arkenbosch
0
De toekomstige rente is onvoldoende in geprijst in de aandelen/obligaties en de Fed wil de balans ook nog afbouwen.Voorts loopt Trump als een olifant door de financieel-economische porseleinkast. Dan heeft vooral de E.C.B. geen instrumenten meer om een financiële crisis op te vangen.Tenslotte doen de algoritmische internet beleggingen hun vernietigend werk.Ook de milieu-lobby maatregelen, steeds hogere belastingen en vergrijzing zorgen voor klappen op de financiële markten Is Italië de lont in het Kruidvat?
Maan Arkenbosch
0
G.W.Busch heeft in 2002 ook dit grapje uitgevoerd, maar kwam er na grote ontslagen een jaar later weer van terug. De vraag is of China op en stiekeme manier in het vrijgekomen gat springt.Zonder dat de E.U. politiek het echt in de gaten heeft, is China met zijn ontwrichtend systeem van de Zijde straten bezig.(zie mijn eerdere opmerkingen) Thans blijkt dat China, infrastructuur in de Balkanlanden financiert, echter niet het exploitatie risico wil lopen.
Feitelijk is sprake van een soort Chinees imperialisme gelijk een octopus strategie, welke tot doel heeft economische en politieke invloed te verwerven.
Deze invloed ontstaat door de Chinese financieringen en bedrijf nederzettingen/werkgelegenheid en derhalve afhankelijkheid hiervan.
Tegelijk worden distributie centra en goedkope productie middelen ingezet om de eigen landen-productiviteit te ondermijnen.
Ook worden dwars verbanden aangelegd om zo goedkoop technologische kennis te verwerven, welke doorgesluisd wordt naar China.
Vooral worden landen met goedkope arbeidskrachten opgenomen in de Zijde straten, welke ook nog werken met Chinese robots, block Chaim,algoritmische sensors. etc.
Deze landen kunnen beter concurreren dan de Chinezen, aangezien de Chinese levensstandaard aanzienlijk gestegen is en hun arbeidskosten hoger liggen.
Ondertussen zit de E.U. te slapen en zorgt hierdoor op termijn voor spanningen aan de onderkant van de E.U.arbeidsmarkt, c.q. werkeloosheid.
Als uitsluitsel moeten hierdoor de E.U.belastingen verder omhoog, waardoor minder overblijft voor research en investeringen t.d.v. arbeidsplaatsen.
Dat wordt een moeilijke opgave, nu de drukpers exercitie, van de E.C.B. teneinde loopt en de E.C.B. voor meer dan €,3.200 miljard, voornamelijk waardeloze obligaties van schuldenlanden op haar balans heeft staan.
Tenslotte heeft China geld genoeg en wil het zijn enorme deviezen voorraad van $, lozen en van zijn Yuan, een wereld valuta maken zeker nu de V.S. zich wenst te isoleren.
Bonost
0
Sommige dingen zie je juist Maan Arkenbosch, alleen leg je de verbindingen verkeerd.
Allereerst begint China een steeds grotere schuld op te bouwen, omdat zij moeten vasthouden aan een minimale economische groei van 6%. Zij moeten dat om de mensen van de middenklasse te vriend te houden en een toenemende welvaart te garanderen. Tegelijkertijd rijzen de prijzen in de grote steden de pan uit. Om dit te financieren zou 1 van de opties kunnen zijn dat zij Amerikaanse schulden willen laten inlossen. Dit zorgvuldig opgebouwde kapitaal in de afgelopen decennia zullen ze echter niet zomaar inzetten. Eerder verwacht ik dat zij geen nieuwe schulden zullen opkopen. Daarmee wordt de broekriem echt wel strak aangetrokken voor Amerika en dat gaat die Amerikanen pijn doen. Echter waakt men er voor dat de riem niet breekt, want die Chinezen zijn natuurlijk geen dieven van hun eigen portemonnee. China heeft terdege wel zeker Europa te duchten, want zij weten dat de Europese economie, ondanks alle probleempjes heel wat stabieler is dan de eigen economie. Er gaan enorme bedragen naar de infrastructuur en werkgelegenheid, terwijl in Europa op dit moment tijdelijk heel veel geld gaat naar de banken. Inderdaad tijdelijk en zodra dit wordt beheerst zul je zien dat de gelden voor andere doeleinden gaan worden gebruikt. Op dat moment zal Europa de positie van Amerika gaan innemen. Maar nog even terug naar China: de gelden die zij niet gebruiken in Amerika zullen zij nu gaan gebruiken voor het financieren van projecten in Europa. Daarmee proberen zij zichzelf een stabiliteit te verschaffen en ervoor te zorgen voor een stabielere Yuan.
Als Trump zo door gaat zorgt hij ervoor dat de wereld overgaat op een nieuwe munt als handelseenheid. En daarin zie ik wel degelijk een rol voor de sterke Euro en niet voor de Chinese Yuan om bovengenoemde redenen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Aanmelden | Inloggen